Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Halloumi Bagel Burgers met Portobello en Truffelmayo

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: hoofdgerecht
Trefwoord: bagel, burger, halloumi
Porties: 2 Burgers

Ingrediënten

  • 2 blokken halloumi met basilicum in plakken gesneden
  • 1/2 rode ui in ringen
  • 1 grote teen knoflook geraspt
  • 2 portobello's schoongeboend
  • 2 bagels
  • trufflemayonaise
  • een handje rucola
  • een beetje citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor voor het verwarmen van de bagels straks. Het aantal graden staat op de verpakking.
  • Verhit een koekenpan of hapjespan op het vuur en bak hierin een deel van de plakken halloumi aan beide kanten bruin. Doe dit in twee etappes aangezien het niet allemaal in 1 keer zal passen (later kun je op laag vuur alle plakken warm houden).
  • Terwijl de plakken halloumi bakken, verhit je in een andere koekenpan een beetje olijfolie. Bak hierin de ui lekker bruin, voeg halverwege het bakproces ook de knoflook toe. De portobello's bak je ook in deze pan aan beide kanten mooi bruin.
  • Verwarm de bagels in de voorverwarmde oven. Haal ondertussen de gebakken portobello's uit de pan en snijd deze in repen. Wanneer de bagels klaar zijn haal je de halloumi en de ui van het vuur zodat je alles warm kunt serveren.
  • Snijd de bagels horizontaal doormidden en smeer een beetje truffelmayonaise op de binnenkant. Beleg dan de onderkant van de bagel met de helft van de gebakken halloumi, repen portobello en uienringen. Leg daar bovenop nog een beetje rucola, eventueel een extra dot truffelmayonaise en maak af met een beetje citroensap. Serveer direct.