Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Bitterkoekjes Blondies met Witte Chocolade Ganache

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd55 minuten
Gang: nagerecht, tussendoortje
Trefwoord: blondies
Porties: 8 Blondies

Ingrediënten

  • 150 gram roomboter op kamertemperatuur + een beetje extra voor de ganache
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 175 gram bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille aroma
  • een snuf zout
  • 2 zakken bitterkoekjes van 250 gram per stuk
  • 200 gram witte chocolade in stukken
  • 100 ml slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden, boven- en onderwarmte.
  • Hak 150 gram bitterkoekjes in kleine stukken.
  • Meng in een staande mixer de boter met de suiker tot een egale massa. Voeg daarna de eieren, de bloem en het bakpoeder toe. Mix voorzichtig tot een mooi glad beslag. Voeg het vanille aroma en het zout toe, en mix nog even kort. En voeg als laatste de stukken bitterkoekjes toe; spatel dit door het beslag heen.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Ik gebruikte een ovenschaaltje van 25x15cm. Schuif in de oven voor 45 minuten.
  • Wanneer de cake klaar is laat je deze afkoelen. Snijd ondertussen een flinke lading bitterkoekjes door de helft, zo'n 200-250 gram.
  • Maak de chocolade ganache door de witte chocolade au bain marie te smelten. Verwarm tegelijkertijd in een steelpan de slagroom zachtjes, en voeg daar vervolgens de gesmolten chocolade én een klontje boter aan toe. Roer goed door zodat je een klontvrije ganache krijgt.
  • Giet de ganache over de afgekoelde cake, laat nog een beetje ganache over. Druk daarna de gehalveerde bitterkoekjes erin. Giet het laatste beetje ganache over de bitterkoekjes in de cake, en laat het geheel even opstijven in de koelkast.
  • Na een uurtje kun je er blokken van snijden (zonder dat de ganache alle kanten op loopt). Bewaar de blondies in een afgedekt bakje in de koelkast.