Ga terug
+ servings
Red velvet wafels met witte chocoladesaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Red velvet wafels met witte chocoladesaus

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Porties: 10 wafels

Equipment

  • wafelijzer

Ingrediënten

Red Velvet wafels:

  • 450 g bloem
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • 1 el ongezoete cacaopoeder
  • 400 ml karnemelk
  • 75 g boter - gesmolten
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl instant koffiepoeder
  • rode kleurstof*

Witte chocoladesaus:

  • 150 ml slagroom
  • 125 g witte chocolade

Instructies

  • Begin met het maken van de witte chocoladesaus zodat deze iets kan indikken. Doe de slagroom en de chocolade in een steelpannetje en verwarm het geheel tot de chocolade is gesmolten. Zet de saus opzij terwijl je de wafels bakt.
  • Doe alle ingrediënten voor de wafels in een kom en klop het geheel met een garde tot een stevig, licht elastisch beslag.
  • Verwarm het wafelijzer en vet deze in met een beetje bakspray of olie.
  • Schep een kleine soeplepel van het wafelbeslag per vorm in het wafelijzer.
  • Doe het wafelijzer dicht en bak de wafels in 4-5 minuten gaar.
  • Laat de wafels iets afkoelen en serveer ze vervolgens direct met de witte chocoladesaus.

Notities

*De hoeveelheid kleurstof die je moet toevoegen is afhankelijk van de kleurstof die je gebruikt. Ik gebruikte Wilton kleurgel en had net iets minder dan een theelepel nodig.