Ga terug
+ servings
Hartige uientaart
Recept afdrukken
3.70 van 13 stemmen

Hartige uientaart

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 1 taart (30cm)

Equipment

  • quichevorm (30 cm doorsnede)

Ingrediënten

  • 5 middelgrote uien - in halve ringen
  • 1 vel koelvers hartig taartdeeg
  • 2 eieren
  • 200 g crème fraîche
  • klont boter
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃ hetelucht en vet de quichevorm in.
  • Smelt een klontje boter in de koekenpan en sauteer hierin de uien tot ze zacht zijn, dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Bekleed ondertussen de quichevorm met het taartdeeg. Duw de randen goed aan en snijd overtollig deeg weg.
  • Klop de eieren met de crème fraîche op.
  • Voeg de zachte uien aan de eieren toe en schep alles even goed om. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Schep de taartvulling in de quichevorm; zorg ervoor dat de uien goed verspreid worden.
  • Bak de hartige taart in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.