Ga terug
+ servings
Pestorisotto met geroosterde tomaatjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Pestorisotto met geroosterde tomaat

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd40 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 trosjes cherrytomaatjes
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g risottorijst
  • 50 ml droge witte wijn
  • 3 el pesto
  • 1 el crème fraîche
  • 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • peper en zout
  • pijnboompitjes - geroosterd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
  • Leg de trosjes tomaat op een bakplaat en besprenkel ze lichtjes met olijfolie. Rooster de tomaten 30 minuten in het midden van de oven tot ze zacht zijn.
  • Breng ondertussen in een kookpan de bouillon aan de kook. Draai het vuur laag en houd de bouillon tegen de kook aan.
  • Verwarm een beetje olie in een (hapjes)pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de rijst toe en bak de korrels mee tot deze glazig beginnen te zien.
  • Blus het geheel af met een scheut wijn.
  • Schep steeds een soeplepel van de groentebouillon in de pan. Wacht met het toevoegen van de volgende lepel tot de rijst de bouillon helemaal heeft opgenomen. Herhaal deze stap tot de bouillon op is en de rijst gaar is.
  • Schep de pesto, crème fraîche en Parmezaanse kaas in de pan bij de risotto en roer goed door tot alle ingrediënten zijn gesmolten.
  • Breng de risotto op smaak met peper en zout.
  • Schep de pestorisotto in diepe borden. Leg op ieder bord een trosje geroosterde tomaatjes en garneer met geroosterde pijnboompitjes.