Ga terug
+ servings
'Burnt' Cheesecake
Recept afdrukken
No ratings yet

'Burnt' Cheesecake (Baque Cheesecake)

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Afkoelen1 uur
Totale tijd1 uur 50 minuten
Porties: 1 taart (20 cm)

Equipment

  • springvorm (20 cm doorsnede)
  • foodprocessor of hakmolen
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 200 g Digestives
  • 75 g ongezouten roomboter
  • 600 g naturel roomkaas
  • 125 g kristalsuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 1 el bloem
  • 200 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 1 eidooier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220℃ hetelucht en vet de springvorm in. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • Vermaal de Digestives in een foodprocessor en smelt ondertussen de boter in een steelpannetje.
  • Schep de koekkruimels bij de gesmolten boter in de pan en schep het geheel goed om.
  • Stort de bodemmix in de springvorm en druk de bodem goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Doe de roomkaas, suiker, vanille-aroma, bloem en slagroom in de kom van de keukenmachine en klop het geheel tot een klontvrij mengsel.
  • Voeg vervolgens een voor een de eieren en tot slot ook de eidooier toe. Spatel het beslag na iedere toevoeging goed door.
  • Schenk het cheesecakebeslag in de springvorm.
  • Bak de cheesecake in het midden van de oven voor ongeveer 40 minuten. De bovenkant van de taart mag dus vrij donker kleuren, de binnenkant moet wiebelig blijven. Als de cheesecake tijdens het bakken boven de vorm uitkomt is dat niet erg, hij zakt tijdens het afkoelen weer in. En daarbij: de taart mag er lelijk uitzien!
  • Laat de cheesecake een uur in de koelkast afkoelen en snijdt hem daarna pas in stukken.