Ga terug
–+ servings
Mac & Cheese uit de instant pot
Recept afdrukken
No ratings yet

Mac & Cheese uit de instant pot

Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • Instant pot / multicooker

Ingrediënten

  • 300 g macaroni
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 50 ml volle melk
  • 200 g geraspte kaas naar smaak - bijv. een mix van Emmentaler, Parmezaan en Cheddar
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de macaroni, kippenbouillon en knoflookpoeder in de instant pot en roer even door.
  • Draai het deksel op de pot met het stoomventiel dicht.
  • Zet de instant pot op Manual stand High en zet de timer op 4 minuten.
  • Doe een quick release zodra de timer is afgelopen. Dit houdt in dat je het stoomventiel handmatig open duwt (met een pollepel of iets anders - NIET met je handen!) om de druk te laten ontsnappen.
  • Draai het deksel van de pot en zet de instant pot op de Saute stand. Laat eventueel vocht dat nu nog in de pan zit verdampen.
  • Doe de melk en de kaas in de pot en roer deze door de macaroni tot de kaas volledig is gesmolten.
  • Breng de Mac & Cheese op smaak met peper en zout.