Ga terug
+ servings
Tres leche cake
Recept afdrukken
3.50 van 10 stemmen

Très Leche Cake

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Wachttijd3 uur
Totale tijd3 uur 55 minuten
Porties: 16 blokjes

Equipment

  • elektrische (hand)mixer
  • vierkante bakvorm van 20x20 cm

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 5 eieren - gesplitst
  • 100 g ongezouten roomboter - zacht
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 100 ml volle melk
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

Roombeslag:

  • 125 ml slagroom
  • 1 blik gecondenseerde melk - 400 g
  • 400 ml volle, ongezoete koffiemelk

Topping:

  • 250 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • kaneelpoeder - naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakvorm met een vel bakpapier. Vet de randen van de bakvorm goed in.
  • Klop de eiwitten stijf en houd ze even apart.
  • Klop vervolgens de boter met de suiker romig en voeg hier een voor een de eieren aan toe.
  • Schenk de melk en de vanille-aroma in de kom en meng dit even goed met het botermengsel.
  • Doe dan de bloem, bakpoeder en een snuf zout in de kom en spatel het geheel tot een egaal beslag.
  • Spatel rustig de opgeklopte eiwitten door het cakebeslag. Spatel net zolang tot het cakebeslag klontvrij en goed gemengd is.
  • Stort het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake 35 minuten in het midden van de oven.
  • Klop terwijl de cake in de oven staat de ingrediënten voor het roombeslag.
  • Prik zodra de cake uit de oven komt tientallen gaatjes met een satéprikker in de cake en schenk het roombeslag over de cake.
  • Laat de cake het volledige roombeslag in zich opnemen. Dek hiervoor de cake af en zet hem minimaal 3 uur in de koelkast.
  • Klop tot slot de slagroom met de poedersuiker op en bestrijk hier de volledige bovenkant van de cake mee. Maak af met een snuf kaneel en snijd de cake in blokjes.