Ga terug
+ servings
Zonder pakje: Italiaanse risotto
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Zonder pakje: Italiaanse risotto

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Kip

  • 350 g kipdijfilet - in blokjes
  • 1/2 blokje paddenstoelenbouillon
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • zwarte peper

En verder

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 200 g risottorijst
  • 1 courgette - in blokjes
  • 250 g champignons - in plakjes
  • 750 ml kippenbouillon
  • 50 g Emmentaler - geraspt
  • 1 tl verse peterselie - fijngehakt
  • 1 tl verse basilicum - fijngehakt

Instructies

  • Doe de kip in een kom en verkruimel het bouillonblokje hierboven. Voeg ook de andere ingrediënten voor de kip toe en schep even goed om.
  • Verhit een beetje olie in een hapjespan en bak hierin de kip tot hij bruin begint te kleuren.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak mee tot deze goed beginnen te geuren.
  • Doe de risottorijst in de pan en bak deze al omscheppend mee tot de korrels glazig beginnen te zien. Voeg dan de courgette en champignons toe en bak deze 5 minuutjes mee.
  • Houd de kippenbouillon tegen de kook aan en schep steeds zoveel bouillon in de pan tot de rijst onder staat.
  • Kook net zo lang tot de rijst de bouillon bijna heeft opgenomen en voeg dan weer nieuwe bouillon toe. Roer af en toe even door en herhaal deze stap tot de rijst nog een lichte bite heeft.
  • Schep tot slot de Emmentaler, verse peterselie en verse basilicum door de risotto en breng op smaak met peper en zout.