Ga terug
+ servings
Oliebollen met stoofperen en kaneelsuiker
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Oliebollen met stoofpeertjes en kaneelsuiker

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Rijstijd1 uur
Totale tijd1 uur 25 minuten
Porties: 25 stuks

Equipment

  • beslagkom
  • plasticfolie
  • frituurpan of wok met neutrale olie
  • ijslepel

Ingrediënten

Oliebollen:

  • 500 g bloem
  • 500 ml volle melk
  • 1 zakje instant gist - 7 g
  • 2 eieren
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 stoofpeertjes - in stukjes
  • snuf zout

Kaneelsuiker:

  • 100 g kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de oliebollen bij elkaar in een kom en roer dit tot een glad beslag.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Verwarm ondertussen de olie naar 190℃ en schep de kristalsuiker en de kaneelpoeder om.
  • Schep een ijslepel van het oliebollenbeslag in de hete olie en frituur de oliebollen in 5-6 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • Laat de oliebollen heel even uitlekken en rol ze daarna door de kaneelsuiker.