Ga terug
+ servings
Leftover aardappelpannenkoekjes
Recept afdrukken
4 van 5 stemmen

Leftover aardappelpannenkoekjes

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Porties: 12 stuks

Equipment

  • ijslepel (optioneel)
  • bakpapier of keukenrol

Ingrediënten

  • 500 g leftover aardappels
  • 1 ei
  • 50 g geraspte kaas - bijv. oude kaas
  • 1 el verse bieslook - fijngehakt
  • 1 teentje knoflook - geperst
  • 1 tl mosterd
  • 100 g bloem
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Instructies

  • Doe alle ingrediënten (m.u.v. de boter) bij elkaar in een kom en roer dit goed door.
  • Laat de boter in een koekenpan smelten.
  • Schep met een ijslepel bolletjes van het pannenkoekbeslag in de koekenpan en druk de aardappelpannenkoekjes plat met een lepel.
  • Bak de koekjes aan weerszijden goudbruin en knapperig.
  • Laat de aardappelpannenkoekjes iets uitlekken op een vel bakpapier of keukenrol en serveer ze daarna direct.