Ga terug
+ servings

Lastminute roomboterkoekjes voor Kerst

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Wachttijd1 uur
Totale tijd1 uur 30 min
Porties: 24 stuks*

Equipment

  • plasticfolie
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 225 g ongezouten roomboter - zacht
  • 150 g (fijne) kristalsuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 1 eidooier
  • 300 g bloem
  • 3 el kerst sprinkles
  • snuf zout

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de koekjes in een kom en kneed dit tot een stevig koekdeeg.
  • Vorm een rol van het koekdeeg en verpak deze in plasticfolie. Leg het deeg een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snijd plakken van ongeveer 1 cm dik van het koekdeeg en leg deze verspreid over de bakplaat.
  • Bak de roomboterkoekjes in 14-16 minuten gaar en laat volledig afkoelen.

Notities

*Niet per se 24 koekjes nodig?  Bewaar de rest van het koekdeeg in de vriezer, zo heb je altijd een voorraadje.