Ga terug
+ servings

Gingerbread cakerol

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd40 min
Porties: 1 rol (ong. 12 plakken)

Equipment

  • elektrische (hand)mixer
  • bakplaat met bakpapier
  • theedoek

Ingrediënten

Gingerbread cakerol

  • 4 eieren - gesplitst
  • 150 g kristalsuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 50 g Griekse yoghurt
  • 100 g keukenstroop
  • 125 g bloem
  • 1 el maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • snuf zout
  • poedersuiker - ter garnering

Roomkaasglazuur

  • 200 g roomkaas
  • 100 g poedersuiker
  • 75 g zachte boter
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl kaneelpoeder
  • 1 tl vanille-aroma

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Klop de eiwitten met de kristalsuiker tot luchtige pieken.
  • Spatel de rest van de ingrediënten voor de cakerol tot een glad cakebeslag.
  • Spatel voorzichtig de luchtige eiwitten door het cakebeslag.
  • Spreid het cakebeslag in een dunne laag uit over de bakplaat. Bak de gingerbread cake 15-20 minuten in het midden van de oven.
  • Leg een theedoek klaar en leg hier de plak cake met het bakpapier op zodra deze uit de oven komt. Rol de cake voorzichtig in de theedoek op en laat hem volledig afkoelen.
  • Maak ondertussen het roomkaasglazuur door alle ingrediënten op te kloppen tot een glad mengsel. Zet weg in de koelkast tot de cake is afgekoeld.
  • Rol de plak cake voorzichtig weer uit zodra deze is afgekoeld. Smeer de bovenkant van de cakelaag helemaal in met roomkaasglazuur.
  • Rol de plak cake weer op en verwijder ondertussen het bakpapier.
  • Maak de cakerol af met poedersuiker en serveer direct of bewaar ingepakt in plasticfolie in de koelkast.