Aardappeltorentjes met knoflook & Parmezaan
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd45 min
Totale tijd1 uur
Porties: 4 personen (als bijgerecht)
scherp mes of mandoline
bakplaat met bakpapier
muffinbakvorm
- 800 g vastkokende aardappelen (niet te klein van formaat) - gewassen
- 2 takjes tijm
- 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
- 1/2 tl knoflookpoeder
- olijfolie
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de muffinvorm goed in.
Snijd de aardappelen in dunne plakjes.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en schep deze om met de Parmezaanse kaas en knoflookpoeder.
Stapel de aardappelschijfjes in de muffinvorm op. Smeer na iedere drie plakjes het torentje in met een beetje olie en strooi er wat van de tijm/kaas/knoflookmix overheen.
Strooi wat peper en zout over de bovenkant van de aardappeltorentjes en bak ze in het midden van de oven in 45 minuten gaar en krokant. Serveer direct.