Ga terug
+ servings
Aardappeltorentjes met knoflook & parmezaan
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Aardappeltorentjes met knoflook & Parmezaan

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd45 min
Totale tijd1 uur
Porties: 4 personen (als bijgerecht)

Equipment

  • scherp mes of mandoline
  • bakplaat met bakpapier
  • muffinbakvorm

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappelen (niet te klein van formaat) - gewassen
  • 2 takjes tijm
  • 50 g Parmezaanse kaas - geraspt
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de muffinvorm goed in.
  • Snijd de aardappelen in dunne plakjes.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm en schep deze om met de Parmezaanse kaas en knoflookpoeder.
  • Stapel de aardappelschijfjes in de muffinvorm op. Smeer na iedere drie plakjes het torentje in met een beetje olie en strooi er wat van de tijm/kaas/knoflookmix overheen.
  • Strooi wat peper en zout over de bovenkant van de aardappeltorentjes en bak ze in het midden van de oven in 45 minuten gaar en krokant. Serveer direct.