Ga terug
Boeuf Stroganoff
Recept afdrukken
No ratings yet

Boeuf Stroganoff

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd25 minuten

Ingrediënten

  • 500 g biefstuk
  • 1 grote ui
  • 1 el bloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 125 g crème fraîche
  • 150 ml water
  • peper en zout

Instructies

  • Leg alle ingrediënten klaar. Spoel het vlees af onder de kraan en maak goed droog.  Als je een vleeshamer hebt kan je het vlees daarmee zacht slaan. Mocht je die niet in huis hebben kan je een gewone koekenpan gebruiken om het vlees wat malser te maken (deze stap zou je ook over kunnen slaan).
  • Snijd het vlees in dunne reepjes. Hoe dunner de reepjes, hoe sneller zal het vlees gaar worden tijdens het bakken en hoe sappiger het blijft.  
  • Snijd de ui in vieren en snijd daar ook hele dunne plakjes van.
  • Zet de koekenpan op het vuur en doe daar een beetje olie in. De olie moet goed heet worden voordat het vlees gebakken wordt. Bak het vlees in delen zodat de stukjes een egale laag vormen in de pan. Leg het gebakken vlees even apart op een boord.
  • Doe weer wat olie in de pan, laat het warm worden en doe er de ui in. Bak deze totdat hij goudbruin van kleur is geworden.
  • Als de ui goed gekleurd mag doe bloem erbij. Meng alles goed door elkaar. Doe de tomatenpuree en crème fraîche bij de ui in de pan, samen met 150 ml water. Roer goed door.
  • Doe het vlees terug in de pan en laat 5 minuten zachtjes stoven. Proef en beoordeel of het vlees al zacht is. Doe er wat meer water bij als de saus is opgedroogd en breng de stroganoff op smaak met peper en zout.
  • Serveer de boeuf met aardappel (puree), rijst of pasta. Svetlana serveert er ook een frisse salade bij.