Ga terug
+ servings
Sinterklaas tompoucen met speculaasroom
Recept afdrukken
1 van 2 stemmen

Sinterklaastompoucen met speculaasroom

Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd30 min
Wachttijd4 uur
Totale tijd4 uur 50 min
Porties: 6 stuks

Equipment

  • elektrische (hand)mixer
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

Speculaasroom

  • 350 ml volle melk
  • 1 vanillestokje - leeggeschraapt
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 65 g kristalsuiker
  • 3 eidooiers
  • 35 g bloem

En verder

  • 1 rol vers bladerdeeg - of 6 diepvriesvellen
  • 125 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • strooigoed

Instructies

  • Begin met het maken van de speculaasroom, deze moet namelijk echt even in de koelkast is om goed koud te worden en op te stijven. Doe voor de room de melk met het vanillemerg en het leeggeschraapte stokje, de koek- en speculaaskruiden en de helft van de kristalsuiker in een pannetje en breng dit al roerend aan de kook.
  • Klop ondertussen de eidooiers met de bloem en de rest van de kristalsuiker tot een lichtgeel mengsel.
  • Haal het vanillestokje uit de warme melk. Schenk al kloppend een deel van de warme melk bij het eimengsel en doe vervolgens alles terug in de pan.
  • Breng al roerend aan de kook en kook de speculaasroom tot deze dik is geworden.
  • Schenk de dikke speculaasroom in een bak of schaal en dek deze af met deksel of plasticfolie. Laat de room volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Verwarm wanneer de room is afgekoeld de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte.
  • Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke, rechthoekige plakken en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bak het bladerdeeg 20 minuten in het midden van de oven tot het bruingekleurd is. Laat helemaal afkoelen.
  • Doe de speculaasroom in een spuitzak en spuit de room op de helft van de plakjes bladerdeeg.
  • Leg de andere plakjes bladerdeeg omgekeerd op de speculaasroom, zodat de platte kant boven komt te liggen.
  • Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Doe de slagroom in een spuitzak en garneer hiermee de bovenkant van de tompoucen. Maak af met strooigoed en serveer direct.