Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de bloem tot het geheel een zanderige textuur krijgt, zo'n minuut of 2.
Voeg al roerend de paddenstoelenbouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat zachtjes pruttelen terwijl je de champignons bakt.
Verhit een beetje boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan tot het goed begint te geuren.
Doe de champignons in de pan en bak deze mee tot ze bruin zijn gekleurd en zijn geslonken.
Schep de champignons met de ui en knoflook in de pan met de soep en roer goed door.
Wil je de soep dikker dan kun je nu de maizena losroeren met 2 eetlepels water en dit papje toevoegen aan de soep. Ben je meer fan van dunne(re) soep, dan laat je het gewoon zo.
Doe tot slot de crème fraîche in de pan en roer door tot de crème fraîche helemaal is opgenomen. Breng de soep op smaak met zwarte peper.