Ga terug
+ servings
basisrecept dikke champignonsoep
Recept afdrukken
4.34 van 9 stemmen

Basisrecept: dikke champignonsoep

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • diepe soeppan
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 50 g boter + extra
  • 50 g bloem
  • 1,5 liter paddenstoelenbouillon
  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 400 g champignons - in plakjes
  • 125 g crème fraîche
  • 1 el maizena - optioneel
  • 2 el water - optioneel
  • zwarte peper

Instructies

  • Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de bloem tot het geheel een zanderige textuur krijgt, zo'n minuut of 2.
  • Voeg al roerend de paddenstoelenbouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat zachtjes pruttelen terwijl je de champignons bakt.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan tot het goed begint te geuren.
  • Doe de champignons in de pan en bak deze mee tot ze bruin zijn gekleurd en zijn geslonken.
  • Schep de champignons met de ui en knoflook in de pan met de soep en roer goed door.
  • Wil je de soep dikker dan kun je nu de maizena losroeren met 2 eetlepels water en dit papje toevoegen aan de soep. Ben je meer fan van dunne(re) soep, dan laat je het gewoon zo.
  • Doe tot slot de crème fraîche in de pan en roer door tot de crème fraîche helemaal is opgenomen. Breng de soep op smaak met zwarte peper.