Ga terug
+ servings
Gevulde speculaascake
Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde speculaascake

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd1 uur 10 minuten
Totale tijd1 uur 20 minuten
Porties: 1 cake (25 cm)

Equipment

  • cakeblik van 25 cm
  • elektrische (hand)mixer

Ingrediënten

  • 200 g roomboter - op kamertemperatuur
  • 100 g donkerbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 g amandelspijs - in stukjes
  • 50 g garneeramandelen

Instructies

  • Vet het cakeblik in en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 150℃ boven- en onderwarmte.
  • Klop de boter met de suiker romig en voeg vervolgens een voor een de eieren toe.
  • Doe tot slot het zelfrijzend bakmeel en de specerijen in kom en spatel het geheel tot een egaal cakebeslag.
  • Spatel als laatste de plukjes amandelspijs en garneeramandelen door het beslag.
  • Stort het cakebeslag in het cakeblik en bak de cake in 70 minuten gaar. Laat volledig afkoelen voordat je de cake aansnijdt.