1elbruchetta of Italiaanse kruidenzolang er ook maar rode tomatenkruiden in zitten
peper
zout
een paar handengeraspte kaas
75gramdunne plakjes chorizovan de versafdeling
1eilosgeklopt
wat blaadjesverse basilicum
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit op het bijgeleverde vel bakpapier, op een bakplaat. Snijd er twee hoeken af zodat je een mijter krijgt. Van het overtollige deeg rol je twee lange slierten voor het kruis. Leg deze nog even apart.
Verhit een beetje olijfolie in een stoofpan en bak hierin de gesnipperde ui een beetje glazig. Voeg dan de knoflook toe en daarna de cherrytomaatjes. Roer door elkaar en laat even pruttelen.
Voeg dan de honing, oregano, bruchettakruiden en peper en zou toe. Roer wederom even goed door elkaar en laat de saus zeker een kwartiertje pruttelen en indikken.
Wanneer de saus voldoende ingedikt is, verdeel je de saus met een lepel over het vel bladerdeeg. Houd rondom 1 cm vrij. Over de saus strooi je het grootste gedeelte van de kaas en daarna verdeel je de plakjes chorizo erover.
Druk de twee slierten deeg plat en leg ze in een kruis op de mijter. Smeer de randen en het kruis in met het losgeklopte ei en strooi het laatste beetje kaas over de plaattaart. Schuif in de oven voor 15 minuten.
Serveer met wat verse basilicum (eventueel fijngehakt).