Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Krieltjes Ovenschotel met Spek en Brie

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Equipment

  • Ovenschotel 20x30cm

Ingrediënten

  • 1200 gram krieltjes
  • klont roomboter
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 400 gram grote kastanjechampignons in kwarten
  • 200 gram crème fraîche
  • 4 eieren
  • 1 takje rozemarijn fijngehakt
  • 2 takjes tijm fijngehakt
  • 1 stuk brie in plakken
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie of roomboter.
  • Verhit de klont roomboter in een pan en bak hierin de krieltjes rustig op middelhoog vuur gaar en mooi bruin.
  • Ondertussen bak je in een andere (droge) koekenpan de spekreepjes. Hou er rekening mee dat ze straks de oven nog in gaan dus bak ze niet al super krokant.
  • Wanneer de krieltjes gaar en gebruind zijn, stort je ze in de ovenschaal. Verhit vervolgens opnieuw een beetje olijfolie in de pan en bak hierin de stukken kastanjechampingons, en stort deze daarna op de krieltjes in de ovenschaal.
  • Roer de crème fraîche in een kom los met een vork en voeg de eieren eraan toe. Mix totdat je een egale massa hebt en voeg dan de verse kruiden, gebakken spekjes en peper en zout toe. Roer nog eens goed door elkaar en stort het mengsel dan in de ovenschaal.
  • Verdeel de plakken brie erover (dit kun je eventueel in lagen doen, dus ook een aantal plakken onder de kastanjechampignons) en schuif de schaal in de oven voor 15-20 minuten.