Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie of roomboter.
Verhit de klont roomboter in een pan en bak hierin de krieltjes rustig op middelhoog vuur gaar en mooi bruin.
Ondertussen bak je in een andere (droge) koekenpan de spekreepjes. Hou er rekening mee dat ze straks de oven nog in gaan dus bak ze niet al super krokant.
Wanneer de krieltjes gaar en gebruind zijn, stort je ze in de ovenschaal. Verhit vervolgens opnieuw een beetje olijfolie in de pan en bak hierin de stukken kastanjechampingons, en stort deze daarna op de krieltjes in de ovenschaal.
Roer de crème fraîche in een kom los met een vork en voeg de eieren eraan toe. Mix totdat je een egale massa hebt en voeg dan de verse kruiden, gebakken spekjes en peper en zout toe. Roer nog eens goed door elkaar en stort het mengsel dan in de ovenschaal.
Verdeel de plakken brie erover (dit kun je eventueel in lagen doen, dus ook een aantal plakken onder de kastanjechampignons) en schuif de schaal in de oven voor 15-20 minuten.