Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Speculaas Boterkoektaartje met Sinaasappel Mascarpone en Strooigoed

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd45 min
Gang: nagerecht, tussendoortje
Trefwoord: boterkoek
Porties: 1 taartje

Equipment

  • Springvorm van 26cm doorsnede (23/24 is ook prima hoor)

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter
  • 200 gram licht- of donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 3 el koek- en speculaaskruiden
  • 1,5 sinaasappel rasp + extra voor garnering
  • 500 gram mascarpone
  • 125 gram poedersuiker
  • 6 el sinaasappel sap
  • 300 gram strooisnoep
  • een paar handjes kruidnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een staande mixer de roomboter met de basterdsuiker tot een egale massa. Voeg 1 ei toe, mix nog even door en voeg daarna in etappes de bloem toe. Mix totdat je een egaal beslag hebt.
  • Voeg nu de rasp van 1 sinaasappel en de koek- en speculaaskruiden toe, en mix het beslag totdat het egaal gekleurd is.
  • Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm (rand ingevet met boter), en verspreid gelijkmatig. Klop het andere ei los en bestrijk de bovenkant van het beslag met een laagje ei. Schuif in de oven voor 30 minuten.
  • Ondertussen mix je de mascarpone met de poedersuiker en 6 eetlepels sap van een sinaasappel. Voeg de overige sinaasappelrasp ook aan het mengsel toe en mix met elkaar totdat je een egale massa hebt.
  • Laat de boterkoek afkoelen (eventueel in de koelkast) en verdeel het mascarponemengsel erover. Maak het taartje af met het strooisnoep, de kruidnoten en een beetje sinaasappelrasp.