Ga terug
–+ servings
One pot pasta carbonara met chorizo
Recept afdrukken
3.5 van 4 stemmen

One pot pasta carbonara met chorizo

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd25 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 g spaghetti
  • 100 g chorizo - in reepjes
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • 75 g Parmezaan - geraspt
  • 500 ml kippenbouillon
  • 3 eieren
  • zwarte peper

Instructies

  • Doe de spaghetti, chorizo, verse peterselie en de helft van de Parmezaanse kaas bij elkaar in de pan.
  • Schenk de kippenbouillon hierbij en breng het geheel aan de kook. Roer door tot de pasta zacht is en helemaal onder de bouillon staat. Kook de pasta onder af en toe doorroeren in 20 minuten gaar.
  • Klop ondertussen de eieren met de rest van de Parmezaanse kaas en een snuf zwarte peper op.
  • Zet het vuur onder de pasta uit zodra deze gaar is. Haal de pan van het vuur en roer hier de geklutste eieren door tot de kaas helemaal gesmolten is.
  • Serveer direct en bestrooi eventueel met extra kaas, zwarte peper en peterselie.