Ga terug
+ servings
Udon in gele curry met plakkerige speklapjes
Recept afdrukken
4 van 3 stemmen

Udon in gele curry met plakkerige speklapjes

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd25 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Noedels

  • 1 pakje Fairtrade Original gele currypasta - 70g
  • 1 blik kokosmelk - 400ml
  • 250 g Udon noedels

Gekarameliseerde bosui

  • 5 bosuitjes - in stukken

Plakkerige speklapjes

  • 400 g speklapjes - in stukken
  • 1 cm verse gember - fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 3 el donkere sojasaus
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el honing
  • 1 rode peper - zaadjes verwijderd, fijngehakt

Instructies

  • Doe de gele currypasta in een steelpannetje en bak deze al roerend een minuut of 2. Voeg dan de kokosmelk toe en roer goed door tot de currypasta is opgelost. Laat de saus op laag vuur zachtjes pruttelen terwijl je de rest van het gerecht klaarmaakt.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan of wok en bak hierin het wit van de bosui voor ongeveer 10 minuten. Zorg ervoor dat de bosui niet teveel verkleurt dus hou het vuur laag.
  • Doe na 10 minuten ook het groen van de bosui in de pan en bak deze nog eens 10 minuten mee tot de bosui zacht en zoet is geworden.
  • Doe ondertussen alle ingrediënten voor de plakkerige speklapjes bij elkaar in een kom en schep dit goed om.
  • Bak de spekblokjes in een droge koekenpan terwijl de bosui aan het karameliseren is. Zorg ervoor dat het vlees niet verbrandt.
  • Kook de Udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Schep een paar lepels van de gele currysaus op een diep bord. Schep hier de gaar gekookte udon noedels bovenop en top af met gekarameliseerde bosui en de plakkerige speklapjes.

Notities

*Als je dit gerecht wilt bewaren in de koelkast kunnen de noedels wat aan elkaar gaan plakken. Warm ze op in een pan en schenk er tijdens het opwarmen wat sesamolie overheen.