Ga terug
+ servings
Kwarkbroodjes met rozijnen
Recept afdrukken
No ratings yet

Kwarkbroodjes met rozijnen

Voorbereidingstijd12 uur
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd12 uur 20 minuten
Porties: 16 stuks

Equipment

  • elektrische (hand)mixer met deeghaken
  • bakplaat met bakpapier

Ingrediënten

  • 200 g rozijnen
  • 75 ml water - of (amandel)likeur
  • 500 g bloem
  • 1 zakje instant gist - 7 g
  • 250 g magere kwark
  • 150 g boter - op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 40 g witte basterdsuiker
  • 10 g zout

Voor de topping

  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 50 g boter - gesmolten

Instructies

  • Laat de rozijnen enkele uren wellen in het water.
  • Maak het deeg in de avond. Doe hiervoor de bloem, gist, magere kwark, boter, eieren, witte basterdsuiker en het zout in een kom en kneed dit tot één geheel.
  • Kneed het deeg minstens 10 minuten tot een elastisch deeg. Dit kan met de hand of met een elektrische (hand)mixer met deeghaken. Het deeg is wat aan de natte kant, dit hoort! Extra bloem toevoegen is echt niet nodig.
  • Kneed als laatste de gewelde rozijnen door het deeg.
  • Vorm een bal van het deeg, doe deze in een licht ingevette kom en dek af met plasticfolie. Zet het deeg een nacht in de koelkast.
  • Kneed de volgende ochtend het deeg kort door en verdeel in zestien gelijke stukken.
  • Maak van ieder stuk deeg een bolletje en druk deze iets plat. Verspreid de deegbolletjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 1 uur rijzen.
  • Verwarm tegen het einde van de rijstijd de oven voor op 220℃.
  • Bak de broodjes in 15 - 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.
  • Meng ondertussen de fijne kristalsuiker en kaneelpoeder in een kommetje.
  • Bestrijk de kwarkbroodjes na het bakken direct met de gesmolten boter en dip ze ondersteboven in de kaneelsuiker.
  • Laat volledig afkoelen.