Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Hokkien mie

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd25 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • wok

Ingrediënten

Voor de kip

  • 400 g kipdijfilet - in blokjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1 el zonnebloemolie
  • zwarte peper

Hokkien mie

  • 400 g Chinese wokgroenten
  • 100 g mihoen
  • 250 g woknoedels
  • 1 blokje groentebouillon
  • 50 ml water

Instructies

  • Doe alle ingrediënten voor de kip bij elkaar in een kom en schep goed om.
  • Verhit een wokpan op de kookplaat en doe de kip in de droge pan. Bak de kip tot deze goudbruin kleurt.
  • Voeg vervolgens de groenten aan de kip in de wok toe en bak deze mee tot de groenten zacht zijn.
  • Bereid ondertussen de mihoen en woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat de mihoen en woknoedels uitlekken en doe ze bij de kip en groenten in de wok.
  • Verkruimel het blokje groentebouillon boven de noedels en schenk het water in de pan. Schep goed om en laat het geheel nog 5 minuten al omscheppend bakken.