Ga terug
+ servings
Ham-kaas croissantbrood
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Ham-kaas croissantbrood

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 cakeblik van 25cm

Ingrediënten

  • 1 blik croissantdeeg voor 6 XL croissants
  • 6 grote plakken ham - gehalveerd
  • 6 grote plakken kaas - gehalveerd
  • 1 ei - losgeklopt
  • witte/zwarte sesamzaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht en vet het cakeblik in. Leg er eventueel een vel bakpapier in zodat het brood straks makkelijk uit de vorm komt.
  • Snijd de driehoekige plakken croissantdeeg los en leg op iedere plak deeg een plakje ham en kaas.
  • Rol de plakjes deeg op zoals je ook zou doen met het maken van croissants.
  • Snijd de croissants doormidden en verdeel de stukken willekeurig over het cakeblik.
  • Bestrijk de bovenkant van het croissantbrood met losgeklopt ei en strooi de sesamzaadjes er overheen.
  • Bak het ham-kaas croissantbrood 25 minuten in het midden van de oven tot het deeg gaar is en de bovenkant bruin gekleurd. Serveer direct.