Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
3 van 1 stem

Rösti met Cheddar en Bosui

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: bijgerecht
Trefwoord: rösti
Porties: 1 rösti

Equipment

  • Foodprocessor of rasp

Ingrediënten

  • 750 gram iets kruimige aardappelen
  • 2 eieren
  • 150 gram cheddar geraspt
  • 3 bosuitjes in ringetjes gesneden
  • peper
  • zout
  • roomboter om in te bakken
  • een dot Griekse yoghurt

Instructies

  • Schil de aardappelen en rasp ze met behulp van een foodprocessor. Of als je die niet hebt met een rasp, alleen heb je er dan wat meer werk aan.
  • Meng de aardappelrasp met de twee eieren, cheddar, bosuitjes en peper en zout.
  • Verhit een blokje roomboter in een koekenpan en giet het mengsel in de pan. Verdeel gelijkmatig zodat je een grote pannenkoek krijgt.
  • Bak de rösti op middelhoog vuur en keer hem om zodat beide kanten gebakken worden (gebruik hiervoor een bord, leg dit op de rösti en keer dan de pan met bord om en laat de rösti in de pan glijden).
  • Klaar? Serveer de rösti dan met een flinke dot Griekse yoghurt.