1kgiets kruimige aardappelengeschild en in blokken gehakt
1literkippenbouillon
3-4tenenknoflookgeraspt
peper
zout
Pesto
30grambasilicumblaadjes
2elpijnboompitjesgeroosterd
1teenknoflookgeraspt
2elParmezaan poeder
peper
zout
10elolijfolieVoeg eventueel meer toe wanneer nodig.
Croutons
1boterhamin blokjes van 1x1 cm
een beetje olijfolie
Instructies
Soep
Verwarm de oven tot 220 graden (voor de croutons).
Verhit een beetje olijfolie in de pan en doe hierin de knoflook. Laat dit zachtjes bakken en voeg dan de aardappelblokken toe. Direct daarna de kippenbouillon en wat peper en zout en laat dit op middelhoog vuur koken totdat de aardappelen gaar zijn.
Pureer het geheel met een staafmixer tot een egale aardappelsoep.
Pesto
Doe alle ingrediënten voor de pesto in de food processor en maal tot een mooie pesto. Te grof nog? Voeg dan wat meer olijfolie toe.
Croutons
Besprenkel de croutons met een beetje olijfolie en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven bruin in ongeveer 3 minuten.