Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Knoflook Aardappelsoep met Pesto en Croutons

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 3 kommen

Equipment

  • Food processor
  • staafmixer

Ingrediënten

Soep

  • 1 kg iets kruimige aardappelen geschild en in blokken gehakt
  • 1 liter kippenbouillon
  • 3-4 tenen knoflook geraspt
  • peper
  • zout

Pesto

  • 30 gram basilicum blaadjes
  • 2 el pijnboompitjes geroosterd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 2 el Parmezaan poeder
  • peper
  • zout
  • 10 el olijfolie Voeg eventueel meer toe wanneer nodig.

Croutons

  • 1 boterham in blokjes van 1x1 cm
  • een beetje olijfolie

Instructies

Soep

  • Verwarm de oven tot 220 graden (voor de croutons).
  • Verhit een beetje olijfolie in de pan en doe hierin de knoflook. Laat dit zachtjes bakken en voeg dan de aardappelblokken toe. Direct daarna de kippenbouillon en wat peper en zout en laat dit op middelhoog vuur koken totdat de aardappelen gaar zijn.
  • Pureer het geheel met een staafmixer tot een egale aardappelsoep.

Pesto

  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in de food processor en maal tot een mooie pesto. Te grof nog? Voeg dan wat meer olijfolie toe.

Croutons

  • Besprenkel de croutons met een beetje olijfolie en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in de oven bruin in ongeveer 3 minuten.
  • Serveer de soep direct met wat pesto en croutons.