Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
2.34 van 3 stemmen

Gigli met Kikkererwten en Za'atar uit 'Simple' van Ottolenghi

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd50 min
Totale tijd1 uur
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Trefwoord: Ottolenghi, vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 45 ml olijfolie + extra
  • 1/2 rode ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 tl komijnpoeder
  • 10 gram tijm fijngehakt
  • 25 gram ansjovisfilets op olie uitgelekt en fijngehakt
  • 1/2 citroenrasp
  • 2 el citroensap
  • 2 blikken kikkererwten van 400 gram
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 400 ml kippenbouillon
  • 200 gram giglipasta of zoals ik heb gebruikt: orecchiette
  • 100 gram verse spinazie
  • 15 gram peterselie grof gesneden
  • 1,5 tl za'atar
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 blok witte kaas

Instructies

  • Giet de olijfolie in een stoof- of hoge koekenpan en zet het vuur hoog. Voeg de ui, knoflook, komijn, tijm, ansjovis, citroenrasp, 1/2 tl zout en royaal versgemalen zwarte peper toe. Bak alles 3-4 minuten onder regelmatig roeren tot het gaar en goudbruin is.
  • Draai het vuur halfhoog, doe de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten en de suiker in de pan en bak alles onder af en toe roeren 8 minuten tot de kikkererwten bruin en krokant beginnen te worden.
  • Giet de kippenbouillon en het citroensap in de pan en laat de saus nog 6 minuten zachtjes pruttelen tot hij licht is ingekookt.
  • Breng ondertussen een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Roer de spinazie en de peterselie door de kikkererwten, de spinazie zal door de warmte een beetje slinken. Voeg de pasta toe aan de kikkererwten, brokkel de witte kaas erover en roer het geheel door elkaar.
  • Serveer met wat olijfolie er overheen gegoten en een beetj za'atar.