Doe de zonnebloemolie in de gietijzeren pan (zo heb ik het gedaan dus ik ga even van deze versie uit, en niet van een frituurpan) en verhit tot ongeveer 180 graden. Test eventueel met een stukje brood of de olie heet genoeg is. Er ontstaan dan wat bubbeltjes en het stukje brood wordt mooi bruin.
Zorg dat de eieren gekookt zijn, met 9 minuten ben je zeker van geen lopend eigeel. Pel vervolgens de eieren en snijd ze in de lengte door de helft. Doe het eigeel in een schaal en leg de eieren apart, verdeeld over twee borden.
Zet drie kommen klaar: 1 met bloem, 1 met drie losgeklopte eieren en 1 met het paneermeel/parmezaan/peper/zout-mengsel. Doe in iedere kom ook twee lepeltjes of vorkjes. Zo kun je schoon blijven werken.
Als de olie heet genoeg is kun je beginnen met frituren. LET OP: te heet is niet goed, dus als het heel erg bubbelt dan moet je de olie een beetje af laten koelen.
Haal een half ei door de bloem, dan door het eigeel en als laatste door het paneermeelmengsel. Zorg ervoor dat het ei bij iedere stap volledig bedekt is van dat waar je het in stopt.
Doe het ei nu met een spaan (of een spagettilepel) voorzichtig in de olie en frituur aan beide kanten mooi lichtbruin. Leg het ei vervolgens op een bord met keukenpapier zodat het kan uitlekken. Herhaal dit met alle eieren. Ik vond het makkelijk om per twee ei-helften te werken.