Ga terug
+ servings
Kip Stifado
Recept afdrukken
4 van 7 stemmen

Kip Stifado

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Marineren:2 uur
Totale tijd2 uur 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Voor de kip

  • 350 g kipdijfilet - in stukken
  • 200 ml druivensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • zwarte peper

En verder:

  • 4 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 3 uien - in partjes
  • 1 blikje Heinz Tomato Puree - 70 g
  • 1 pakje Heinz Tomato Blokjes - 390 g
  • 1 pakje Heinz Tomato Frito - 350 g
  • 400 g artisjokharten - 1 blik, uitgelekt
  • 1 handvol zwarte olijven - in plakje
  • sap van 1/2 citroen
  • zwarte peper
  • verse peterselie - fijngehakt
  • Griekse yoghurt - optioneel

Instructies

  • Begin ruim op tijd met het marineren van de kip want dat komt de smaak van deze stoofschotel echt ten goede. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom of ziplockbag en zorg ervoor dat ieder stuk kip bedekt is met marinade.
  • Laat de kip bij voorkeur een nacht maar minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
  • Verhit de volgende dag een beetje olie in een diepe pan en fruit hierin de knoflook en ui aan.
  • Bak de Heinz Tomato Puree 2 minuten mee en voeg dan de kip toe.
  • Bak de kip rondom goudbruin en doe de Heinz Tomato Blokjes en Heinz Tomato Frito in de pan. Voeg ook alle andere ingrediënten met uitzondering van de peterselie toe.
  • Roer goed door, breng aan de kook en laat de Kip Stifado op laag vuur 20 minuten pruttelen tot de kip helemaal gaar is.
  • Breng de Stifado op smaak met zwarte peper en garneer met verse peterselie. Serveer met gekookte rijst of Orzo en desgewenst een dot Griekse yoghurt.