Ga terug
Recept afdrukken
No ratings yet

Kaaskoekjes met manchego en tijm

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Wachttijd1 uur
Totale tijd1 uur 30 min

Equipment

  • (hand)mixer
  • oven met bakplaat
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 8-12 takjes verse tijm
  • 150 gr boter - op kamertemperatuur
  • 200 gr manchego - geraspt
  • 1/2 tl zout
  • peper
  • 225 gr bloem + extra om te bestuiven
  • 1 ei - losgeklopt

Instructies

  • Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak deze fijn.
  • Klop de boter los met een (hand)mixer met garde(s). Meng 150 gr manchego en de tijm door de boter en breng het op smaak met het zout en wat peper.
  • Voeg tot slot de bloem toe en meng alles tot je een bal van het deeg kunt vormen. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175℃ boven- en onderwarmte en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Kneed het deeg nog even kort door en rol het vervolgens op een licht bebloemd werkblad uit tot een plak van ongeveer 5 millimeter dik.
  • Steek of snijd koekjes uit de deegplak met een doorsnede van ongeveer 5 centimeter en leg deze op de bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met ei en bestrooi dit met wat extra geraspte manchego.
  • Bak de koekjes in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.