Ga terug
+ servings
Spaghetti bolognese taart
Recept afdrukken
2.80 van 5 stemmen

Spaghetti Bolognese taart

Voorbereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd1 uur
Porties: 6 personen*

Equipment

  • springvorm van 26 cm doorsnede

Ingrediënten

Bolognese-saus

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 blikje Heinz Tomato Puree - 70 g
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 500 g rundergehakt
  • 1 pakje Heinz Tomato Frito - 350 g
  • 150 g Heinz Tomato gezeefd
  • 1 laurierblaadje
  • 2 el balsamico-azijn
  • zwarte peper
  • verse basilicum - fijngesneden

Spaghetti taart

  • 500 g spaghetti
  • 4 eieren
  • 100 g Parmezaanse kaas - geraspt

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een diepe pan en fruit hierin de ui en knoflook aan tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de Heinz Tomato Puree en de oregano toe en bak dit 2 minuten mee.
  • Doe het gehakt in de pan en bak rul.
  • Schenk de Heinz Tomato Frito en Heinz Tomato gezeefd in de pan. Voeg het laurierblaadje en de balsamico-azijn toe. Roer goed door en breng de saus aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de bolognese-saus 30 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en verse basilicum.
  • Verwarm de oven voor op 180℃ en vet de springvorm in.
  • Kook de spaghetti volgens de verpakking gaar.
  • Klop ondertussen de eieren in een aparte kom los.
  • Giet zodra de spaghetti gaar is deze af. Voeg de Bolognese-saus en de eieren aan de spaghetti toe en roer even goed door.
  • Schep de spaghetti bolognese in de springvorm. Strooi de Parmezaanse kaas over de spaghetti taart en schuif de taart 25 minuten in het midden van de oven tot de kaas helemaal gesmolten is en de bovenkant van de taart licht knapperig is geworden.

Notities

*Serveer je deze spaghetti taart met een frisse salade erbij of heb je kleine eters, dan is deze taart genoeg voor 8 personen.