2(redelijk rijpe) perenin dunne plakjes gesneden of geschaafd (met een dunschiller gaat dit makkelijk)
2elamandelschaafselgeroosterd
Vanillesaus
Zie het recept van Sabine, link hieronder in de instructies.
Instructies
Cruffins
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinvorm in met een beetje boter.
Open de verpakking van het croissantdeeg en rol het deeg uit. Verdeel in drie rechthoekige plakken en druk de diagonale geperforeerde lijn in iedere plak deeg dicht.
Smelt de roomboter en smeer iedere plak deeg in met een laagje boter. Verdeel vervolgens de basterdsuiker over de drie plakken deeg. Houd aan de lange zijde 1cm vrij zodat je de rol straks goed dicht kunt plakken/knijpen.
Leg nu op iedere plak deeg een laagje van de dunne plakjes peer. Zorg ervoor dat de plakjes niet te dik zijn, want dan gaat het oprollen lastiger. Houd aan de lange zijde 1cm vrij zodat je de rol straks goed dicht kunt plakken/knijpen.
Rol nu de vellen deeg vanaf de lange zijde op en knijp goed dicht. Snijd in de lengte doormidden en rol iedere sliert deeg op als een slakkenhuis en doe ze in de muffinvorm.
Schuif de muffinvorm in de oven voor 20 minuten.
Vanillesaus
Maak terwijl de cruffins in de oven staan de vanillesaus naar het recept van Sabine.
Wanneer de cruffins klaar zijn serveer je ze met wat vanillesaus er overheen, en wat van het geroosterde amandelschaafsel.