Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte en vet de springvorm in. Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier.
Doe de suiker, eieren, zonnebloemolie, oranjebloesemwater, sinaasappelrasp en citroenrasp in een kom en klop het geheel even goed op met de mixer.
Voeg de droge ingrediënten aan de inhoud van de kom toe en spatel het geheel tot een vloeibaar maar klontvrij cakebeslag.
Schenk het cakebeslag in de springvorm. Dek de springvorm af met aluminiumfolie en bak de cake in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
Maak terwijl de cake in de oven staan de siroop. Doe hiervoor alle ingrediënten in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Laat net zolang pruttelen tot alle suiker is opgelost.
Prik zodra de cake uit de oven komt gaatjes in de cake met behulp van een satéprikker. Schenk alle siroop over de cake.
Laat de cake nu ongeveer 2 uur afkoelen op kamertemperatuur.
Klop voor de mascarpone-topping alle ingrediënten met elkaar op tot een romig geheel. Serveer iedere punt cake met een dot mascarpone.