Ga terug
–+ servings
Paddenstoelen tortellini
Recept afdrukken
2.67 van 12 stemmen

Paddenstoelen tortellini met gekarameliseerde ui

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 3 personen

Ingrediënten

Gekarameliseerde ui:

  • 2 el olijfolie
  • 2 grote uien - in halve ringen
  • snuf zout

Pasta:

  • 250 gr tortellini - 3-kazen
  • 125 gr spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 250 gr champignons - in plakjes
  • 250 ml kookroom
  • gekarameliseerde uien
  • zwarte peper

Instructies

  • Begin met het maken van de gekarameliseerde ui, dit heeft namelijk even tijd nodig. Verwarm hiervoor de olie in een koekenpan en doe hier de uien en het zout bij. Houd het vuur nu constant middelhoog tot laag. Bak de uien langzaam en af en toe omscheppend tot ze glazig worden en bak dan langer door. Na verloop van tijd worden de uien mooi goudbruin van kleur, zacht en zoet. Zorg ervoor dat de uien niet verbranden! Het karameliseren van uien kan rustig 30 minuten duren.
  • Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de tortellini gaar.
  • Bak ondertussen de spekblokjes in een droge koekenpan tot ze vet beginnen te verliezen. Voeg dan de knoflook toe en bak deze mee tot het goed begint te geuren.
  • Doe de champignons in de pan en bak deze mee tot ze zacht worden.
  • Doe dan de kookroom, zwarte peper en de gekarameliseerde uien in de pan. Voeg ook de gaargekookte tortellini toe en verwarm het geheel nog even door.
  • Breng de pasta desgewenst op smaak met extra peper en zout.

Notities

*Strikt genomen zou je deze pasta eventueel een dagje in de koelkast kunnen bewaren. Dit heeft echter niet mijn voorkeur omdat de tortellini dan alle kookroom opzuigt en te slap wordt. Liever direct eten dus!