Ga terug
+ servings
Australische Lamingtons
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Australische Lamingtons

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Wachttijd2 uur
Totale tijd2 uur 40 min
Porties: 12 stuks

Equipment

  • vierkante bakvorm van 20x20 cm
  • keukenmachine of elektrische handmixer

Ingrediënten

Voor de cake:

  • 4 eieren
  • 150 gr kristalsuiker
  • 50 gr boter - gesmolten
  • 1 tl vanille-aroma
  • 1 el maizena
  • 125 gr bloem
  • snufje zout

Chocolade icing:

  • 30 gr boter
  • 75 ml water
  • 4 el cacaopoeder
  • 250 gr poedersuiker

Overig:

  • 100 gr geraspte kokos

Instructies

  • Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met een vel bakpapier. Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
  • Breek de eieren in de kom van de keukenmachine en voeg hier de kristalsuiker aan toe. Laat de machine het mengsel ongeveer 10 minuten stevig kloppen tot een luchtig, lichtgeel mengsel. Het neemt hierdoor enorm in volume toe.
  • Voeg terwijl de machine draait richting het einde van die 10 minuten in een dun straaltje de gesmolten boter toe en ook de vanille-aroma.
  • Zeef alle droge ingrediënten boven de kom en spatel deze rustig door het beslag.
  • Stort het cakebeslag in de bakvorm en bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Prik met een satéprikker in de cake om te checken of hij gaar is.
  • Laat de cake minimaal 2 uur afkoelen op een rooster op kamertemperatuur.
  • Snijd zodra de cake is afgekoeld deze in 12 blokken.
  • Doe alle ingrediënten voor de chocolade icing in een steelpannetje en verwarm dit tot een gladde saus.
  • Wentel de cakeblokken volledig door de chocoladeicing en rol ze daarna door de geraspte kokos. Laat de Lamingtons even 5 minuten staan zodat de icing in de cake kan trekken en afkoelt.