Begin met het voorbereiden van de kip door de kruiden en de olijfolie hiervoor met elkaar te mengen. Mix vervolgens met de kip en zorg ervoor dat de kipreepjes volledig bedekt zijn met het kruidenmengsel. Zet aan de kant (evt. in de koelkast) zodat de smaken in kunnen trekken.
Start nu met het bereiden van de Orzo. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tomatenblokjes toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en giet het water erbij. Roer goed door elkaar en voeg dan de orzo toe. Roer de orzo door het tomatenmengsel heen en laat het vocht in de orzo trekken (op middelhoog vuur). Blijf goed roeren en wanneer je een smeuiige orzo heb, en de korrel gaar is, is de orzo klaar.
Terwijl de orzo pruttelt, bak je in een andere pan de kipdijfiletreepjes op hoog vuur mooi bruin en gaar.
Maak nu de tzatziki. Meng hiervoor de Griekse yoghurt met het halve geraspte teentje knoflook en de geraspte komkommer.
Roer de kipreepjes door de orzo heen en serveer met een dot tzatziki en wat van de verse fijngehakte peterselie.