Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Pastaschelpen met Spinaziericotta en Gebakken Pompoen

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • Pan met water
  • 2 Koekenpannen
  • Mengkom
  • 1 grote schaal, of twee kleine

Ingrediënten

  • 200 gram pastaschelpen
  • 600 gram pompoenblokjes
  • 100 gram verse spinazie
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 500 gram ricotta
  • 90 gram Parmezaanse kaas in poedervorm
  • peper
  • zout
  • Parmezaanse kaas blok, voor schaafsel

Instructies

  • Breng de pan met water aan de kook en kook hierin de pastaschelpen volgens de instructies op de verpakking gaar.
  • Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan en bak op hoog vuur de pompoenblokjes mooi bruin. Zet het vuur vervolgens wat zachter zodat de blokjes langzaam kunnen garen.
  • Verhit in de andere pan een beetje olijfolie en voeg de geraspte knoflook hieraan toe. Laat zachtjes meebakken en voeg vervolgens in etappes de spinazie toe. Laat slinken.
  • Terwijl de spinazie slinkt, en de pompoenblokjes garen, maak je de ricottavulling; meng de ricotta los, en voeg vervolgens de Parmezaanse kaas (poeder) toe. Roer goed door. Voeg een beetje peper en zout toe, en daarna ook de inmiddels geslonken spinazie. Roer door.
  • Giet de pastaschelpen af en spoel even onder koud water. Roer een beetje olijfolie door de schelpen heen zodat ze niet aan elkaar vastplakken.
  • Vul alle schelpen met een eetlepel van het ricottamengsel en leg in een schaal. Wanneer alle schelpen gevuld zijn verdeel je de pompoenblokjes erover. Maak af met wat schaafsel Parmezaan.