Ga terug
–+ servings
Aardbeienmoussetaart
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeienmoussetaart

Voorbereidingstijd20 min
Wachttijd2 uur
Totale tijd2 uur 20 min
Porties: 1 taart

Equipment

  • springvorm van 23 cm doorsnede
  • foodprocessor of hakmolentje
  • staafmixer
  • elektrische handmixer of standmixer

Ingrediënten

  • 200 gr Jodenkoeken
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 5 blaadjes gelatine
  • 500 gr aardbeien
  • sap van 1/2 citroen
  • 500 ml slagroom
  • 75 gr kristalsuiker

Instructies

  • Bekleed de bodem van de springvorm met een vel bakpapier.
  • Maal de Jodenkoeken fijn in een foodprocessor of door erop te slaan met een deegroller. Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
  • Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk de bodem stevig aan.
  • Laat de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water weken.
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukken. Doe de aardbeien samen met het citroensap in een maatbeker en pureer het geheel met een staafmixer fijn.
  • Schep de aardbeienpuree in een steelpannetje en verwarm dit op laag vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en doe deze bij de aardbeienpuree in de pan. Verwarm al roerend even door tot de gelatine helemaal gesmolten is.
  • Doe de aardbeienpuree in een kommetje en zet deze in de koelkast om af te koelen.
  • Klop ondertussen de slagroom met de kristalsuiker stijf.
  • Schep de afgekoelde aardbeienpuree bij de slagroom en spatel het geheel tot een klontvrij, luchtig beslag.
  • Stort de aardbeienmousse in de springvorm, strijk de bovenkant glad en zet de aardbeienmoussetaart minimaal 2 uur in de koelkast om stevig te worden.