Ga terug
+ servings

Lasagnewraps met groentewraps

Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Oventijd20 min
Totale tijd50 min
Porties: 6 personen*

Equipment

  • ovenschaal van ong. 20x25 cm

Ingrediënten

Lasagnesaus

  • 1 ui - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 3 el tomatenpuree
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten - 400 gr
  • 1 blik tomatenblokjes - 400 gr
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1/2 tl cayennepeper
  • peper en zout

En verder

  • 5 groentewraps - bijv. de wortelwraps van No Fairytales
  • 150 gr mozzarella - geraspt
  • 30 gr pecorino - geraspt

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een diepe pan. Fruit hierin de knoflook en de ui aan tot de ui glazig begint te zien.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak deze enkele minuten mee om te ontzuren.
  • Doe het gehakt in de pan en bak dit rol. Voeg hierna de Italiaanse roerbakgroenten toe en bak deze mee tot de groenten wat zachter worden.
  • Doe de rest van de ingrediënten voor de lasagnesaus in de pan. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 20 minuten zonder deksel op de pan zachtjes pruttelen. Roer af en toe door om te voorkomen dat de saus aanbrandt.
  • Verwarm de oven voor op 200℃.
  • Snijd de wraps doormidden.
  • Schep een klein schepje van de lasagnesaus in de ovenschaal. Leg hier twee wraphelften bovenop. Schep een flinke lepel van de lasagnesaus op de wraps en strooi hier een beetje mozzarella overheen. Herhaal deze stap tot je alle wraps en saus hebt gebruikt. Eindig met een laagje van de saus.
  • Strooi de rest van de mozzarella en de geraspte pecorino over de lasagne in de ovenschaal.
  • Bak de wraplasagne in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin.

Notities

*Serveer een lekkere frisse salade bij deze wraplasagne. Heb je grote eters in huis of geen zin in een salade, dan is deze lasagne geschikt voor 4-5 personen.