Ga terug
+ servings
Kip shaslicks
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Kip shaslicks

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Wachttijd4 uur
Totale tijd4 uur 25 minuten
Porties: 12 stokjes

Equipment

  • grillpan of barbecue
  • 12 satéprikkers

Ingrediënten

Kipmarinade

  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1/2 sjalot - gesnipperd
  • 2 el honing
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 50 ml sojasaus

Shaslicks

  • 500 gr kippendijen - in blokjes van 1x1 cm
  • 3 paprika's - in stukken van 1x1 cm
  • 2 rode uien - in stukken van 1x1 cm
  • 100 gr spek* - in plakjes van 1x1 cm

Instructies

  • Roer voor de marinade alle ingrediënten door elkaar en voeg hier de blokjes kippendij aan toe. Laat de kip minimaal 4 uur of een hele nacht marineren.
  • Leg de satéprikkers in een bak met water om te voorkomen dat ze op de barbecue verbranden.
  • Rijg na het marineren van de kip de kipblokjes, stukken paprika, rode ui en spek om en om aan een satéprikker. Ik gebruikte voor ieder stokje: 4 stukken kip, 8 stukken paprika, 4 stukken ui en 4 plakjes spek.
  • Grill de kip shaslicks in een grillpan of op de barbecue in ongeveer 10 minuten gaar. Draai de spiesjes regelmatig zodat alle kanten worden gegrild en de kip gelijkmatig wordt gegaard.

Notities

*Voor de shaslicks is het 't allerlekkerst als je wat dikker spek gebruikt, bijv. pannenkoekspek. Mocht je dit niet kunnen vinden, gebruik dan een dubbele hoeveelheid spek en snijd de plakjes twee keer zo groot als aangegeven. Vouw de plakjes dubbel op het moment dat je ze aan de satéprikkers gaat rijgen.