Ga terug
+ servings
Gemarineerde tomatensalade met buffelmozzarella
Recept afdrukken
4.37 van 11 stemmen

Gemarineerde tomatensalade met buffelmozzarella

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd2 minuten
Wachttijd2 uur
Totale tijd2 uur 12 minuten
Porties: 2 personen*

Equipment

  • ziplockbag of kom om in te marineren

Ingrediënten

  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 el balsamico-azijn
  • 1 el honing
  • 1/2 rode ui - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • 1 el verse basilicum - fijngehakt
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • peper en zout
  • 6 tomaten
  • 1 bol buffelmozzarella

Instructies

  • Doe alle ingrediënten met uitzondering van de tomaten en buffelmozzarella in een kom of ziplockbag. Roer het geheel goed door tot alles gemengd is.
  • Snijd de tomaten in plakken en leg ze in de marinade. Laat de tomaten minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
  • Verdeel na twee uur de tomaten over een bord en leg de bol buffelmozzarella op de tomaten. Besprenkel desgewenst met extra vergine olijfolie.

Notities

*Als bijgerecht kan deze salade prima voor 4 personen.