Zet de instant pot op sauteer-stand. Verhit een beetje olie in de pot en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot de ui glazig ziet.
Voeg de risottorijst toe en bak deze kort mee tot de korrels glazig worden.
Doe vervolgens de spinazie en groentebouillon in de pot. Roer een keer goed door en draai de deksel op de pot met het stoomventiel dicht.
Zet de pot op stand rijst/risotto onder lage druk met de timer op 12 minuten.
Draai als de pot voldoende druk heeft gecreëerd (dit duurt een minuut of 5) en de 12 minuten van de timer voorbij zijn, het stoomventiel open met een lepel.
Laat alle druk ontsnappen en haal de deksel van de pan. Roer de boter, Pecorino, citroenrasp en - sap door de risotto en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de spinazierisotto met gekookt ei en pijnboompitjes.
Notities
*Als je niet zulke grote eters hebt dan kan dit recept ook dienst doen voor 3 personen. Wij aten er zelf met zijn tweeën en een peuter van.