Ga terug
+ servings
Spinazierisotto uit de instant pot
Recept afdrukken
3.5 van 2 stemmen

Spinazierisotto uit de instant pot

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd12 min
Wachttijd5 min
Totale tijd22 min
Porties: 2 personen*

Equipment

  • Instant pot

Ingrediënten

Risotto

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 200 gr risottorijst
  • 200 gr spinazie - diepvries
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 klontje boter - ong. 50 gr
  • 50 gr Pecorino - geraspt
  • sap + rasp van 1 citroen
  • peper en zout

Garnering

  • 2 eieren - gekookt
  • pijnboompitjes - geroosterd

Instructies

  • Zet de instant pot op sauteer-stand. Verhit een beetje olie in de pot en fruit hierin de knoflook en de ui aan tot de ui glazig ziet.
  • Voeg de risottorijst toe en bak deze kort mee tot de korrels glazig worden.
  • Doe vervolgens de spinazie en groentebouillon in de pot. Roer een keer goed door en draai de deksel op de pot met het stoomventiel dicht.
  • Zet de pot op stand rijst/risotto onder lage druk met de timer op 12 minuten.
  • Draai als de pot voldoende druk heeft gecreëerd (dit duurt een minuut of 5) en de 12 minuten van de timer voorbij zijn, het stoomventiel open met een lepel.
  • Laat alle druk ontsnappen en haal de deksel van de pan. Roer de boter, Pecorino, citroenrasp en - sap door de risotto en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de spinazierisotto met gekookt ei en pijnboompitjes.

Notities

*Als je niet zulke grote eters hebt dan kan dit recept ook dienst doen voor 3 personen. Wij aten er zelf met zijn tweeën en een peuter van.