Ga terug
+ servings
massaman curry recept
Recept afdrukken
4.39 van 13 stemmen

Thaise massaman curry

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 4 personen

Equipment

  • Hakmolentje of vijzel
  • Wokpan

Ingrediënten

Massaman currypasta

  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 3 kardemompeulen
  • 1 tl witte peperkorrels
  • 1 rode peper - fijngesneden
  • 1 tl trassi (garnalenpasta)
  • 1 el galangawortel - fijngesneden
  • 2 el serehpoeder
  • 1 sjalotje - fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook - fijngesneden
  • snuf zout

Massaman curry

  • zonnebloemolie
  • massaman currypasta
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijs
  • 1 ui - in stukken gesneden
  • 200 gr aardappelen - geschild en in blokjes
  • 400 gr kippendijen - in stukken
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 el tamarindepasta
  • 2 el vissaus
  • 2 el suiker
  • 50 gr geroosterde pinda's

Instructies

Massaman currypasta

  • Doe alle ingrediënten voor de currypasta bij elkaar in een hakmolentje en maal het geheel fijn tot een gladde currypasta.

Massaman curry

  • Verhit een beetje zonnebloemolie in een wok op laag vuur. Bak hierin de currypasta met het kaneelstokje en de steranijs.
  • Voeg de ui, aardappelen, kippendijen, kokosmelk en tamarindepasta toe. Draai het vuur iets hoger en breng de inhoud van de wok aan de kook.
  • Kook het geheel in 25-30 minuten op laag vuur tot de kip en aardappelen helemaal gaar zijn.
  • Haal de wok van het vuur en breng de curry op smaak met de vissaus en de suiker. Garneer met geroosterde pinda's.