Ga terug
–+ servings
No bake Birthday Cheesecake
Recept afdrukken
4 van 1 stem

No bake Birthday cheesecake

Porties: 1 taart (23 cm)

Ingrediënten

  • 200 gr Jodekoeken
  • 75 gr boter - gesmolten
  • 600 gr naturel roomkaas*
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 150 ml slagroom
  • 1 zakje Klopfix
  • 50 gr Rainbow strands

Decoratie:

  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje Klopfix
  • Rainbow strands

Instructies

  • Bekleed de bodem van een springvorm (23 cm) met bakpapier.
  • Verkruimel de Jodekoeken in een foodprocessor of door ze in een ziplockbag te doen en hierop te slaan met een deegroller. Smelt de boter in een pannetje.
  • Schep de koekkruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Druk de bodem stevig aan.
  • Klop voor het cheesecakebeslag de roomkaas met de poedersuiker en vanille-aroma even op. Voeg de slagroom en Klopfix toe en klop het geheel op tot een stevig, egaal beslag.
  • Schep als laatste de Rainbow strands door het cheesecakebeslag en schep vervolgens alles in de springvorm.
  • Strijk de bovenkant van de cheesecake glad en laat de taart minimaal 4 uur maar bij voorkeur een hele nacht in de koelkast opstijven.
  • Klop de volgende dag de slagroom met de Klopfix stijf. Spuit toefjes van de opgeklopte slagroom op de cheesecake en garneer met nog wat extra Rainbow strands.

Notities

*Voor gebakken cheesecakes maakt het me niet zoveel uit welke roomkaas je gebruikt, een goedkoop B-merk is vaak net zo goed als een duur A-merk. Voor ongebakken cheesecakes werkt een A-merk roomkaas vaak wel beter. Deze bevat wat minder vocht waardoor de taart beter kan opstijven. Ik gebruik bij voorkeur Philadelphia naturel roomkaas.