Ga terug
+ servings
Millionaires fudgetaart
Recept afdrukken
4.25 van 4 stemmen

Millionaires chocolade fudgetaart

Porties: 1 taart (23 cm) / 14 stukken

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 250 gr bloem
  • 75 gr kristalsuiker
  • 175 gr boter - op kamertemperatuur
  • snufje zout

Voor de karamel:

  • 150 gr boter
  • 1 blik gecondenseerde melk - 400 gr
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker

Voor de chocolade fudge:

  • 30 gr boter
  • 250 gr chocolade - melk of puur
  • 1 blik gecondenseerde melk

En verder:

  • 200 gr chocolade - melk of puur

Instructies

  • Vet een taartvorm (ik gebruikte zelf een vlaai-/quichevorm voor deze taart) in met boter en verwarm de oven voor op 180℃.
  • Meng voor de taartbodem de bloem en suiker in een kom. Kneed de boter met je handen door de droge ingrediënten tot een grof kruimeldeeg.
  • Verdeel het taartdeeg over de taartvorm, zorg ervoor dat je ook goed de randen meepakt.
  • Leg een vel bakpapier over het taartdeeg en stort hier een blindbakvulling op (bijv. ongekookte rijst).
  • Bak de taartbodem 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en bak nog eens 10 minuten tot de bodem goudbruin kleurt. Laat goed afkoelen.
  • Maak ondertussen de karamel. Doe hiervoor alle ingrediënten in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en kook de karamel al roerend(!) een minuut of 10-15 tot het mengsel dik wordt.
  • Schenk de karamel op de afgekoelde taartbodem en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Maak de chocolade fudge door de ingrediënten hiervoor in een pan te doen. Verwarm al roerend net zolang tot de boter en chocolade zijn gesmolten.
  • Schenk de dikke chocolade fudge over de karamellaag in de taartvorm en zet weer minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Smelt tot slot de rest van de chocolade en breng deze in een even laag over de chocolade fudgelaag aan.
  • Zet de taart een laatste keer in de koelkast (minimaal 1 uur) tot de chocolade harder is geworden.