Ga terug
–+ servings
Oreo ijstaart
Recept afdrukken
No ratings yet

Oreo ijstaart

Porties: 1 taart (22 cm)

Ingrediënten

  • 3 rollen Oreo's (450gr)
  • 50 gr boter of margarine
  • 1 liter vanille-ijs - zacht
  • 100 gr pure of melkchocolade
  • optioneel: chocoladesaus

Instructies

  • Bekleed een springvorm van 22 cm helemaal met plasticfolie. Zo krijg je de ijstaart straks makkelijk uit de vorm.
  • Maal 200 gr Oreo's fijn (gewoon met de vulling nog tussen de koekjes) en smelt de boter in een pannetje.
  • Schep de Oreokruimels door de gesmolten boter en stort de bodemmix in de springvorm. Verspreid de koekbodem over de springvorm en druk stevig aan.
  • Zet langs de rand van de springvorm hele Oreo's rechtop.
  • Breek de Oreo's die je nu nog over hebt in grove stukken en schep deze door het zachte ijs. Mocht je dit lekker vinden dan kun je nu ook nog chocoladesaus door het ijs scheppen. Of aardbeiensaus, whatever floats your boat.
  • Schep het ijs met de Oreo's in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de ijstaart minimaal 4 uur in de vriezer tot deze hard is geworden.
  • Smelt de chocolade in een pannetje en drizzle deze over de ijstaart. Serveer direct of zet weer terug in de koelkast.