Ga terug
–+ servings
3-kazen spaghetti met knoflookgarnalen
Recept afdrukken
2.97 van 28 stemmen

3-kazen spaghetti met knoflookgarnalen

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr spaghetti
  • 400 gr knoflookgarnalen*
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 15 gr boter
  • 15 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 75 gr Boursin knoflook & kruiden
  • 50 gr mozzarella - geraspt
  • 30 gr Grana Padano + extra
  • 1 el verse peterselie - fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Doe de knoflookgarnalen samen met de extra knoflook in een pan en bak ze in een paar minuten gaar.
  • Smelt ondertussen de boter in een ruime en voeg hier de bloem aan toe. Bak de bloem 2 minuten mee om te garen.
  • Schenk de melk in de pan en roer door tot een klontvrije saus. Doe hier alle kaas bij en roer door tot alle kaas is gesmolten.
  • Schep de gebakken garnalen, gekookte spaghetti en de verse peterselie bij de kaassaus in de pan. Schep alles goed om zodat alle pasta voorzien is van een laag kaassaus.
  • Breng op smaak met peper en zout en serveer de pasta direct. Garneer desgewenst met extra kaas en verse peterselie.

Notities

*De knoflookgarnalen kun je natuurlijk ook heel makkelijk zelf maken door de garnalen te mengen met 1 eetlepel olie, 2 teentjes fijngehakte knoflook en 1 tl verse peterselie.