Ga terug
Recept afdrukken
4 van 5 stemmen

Ingrediƫnten

  • 25 gram roomboter
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 takje rozemarijn fijngehakt
  • 500 gram zoete aardappel in dunne plakjes gesneden
  • 150 ml melk
  • 150 ml slagroom
  • 200 gram feta in stukjes gebrokkeld

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de roomboter in een steelpan en voeg daar de knoflook en rozemarijn aan toe. Mix de drie ingrediĆ«nten met elkaar.
  • Roer in een grote kom de melk en slagroom door elkaar, en voeg daar het botermengsel, de feta en een beetje peper en zout aan toe. Roer door elkaar. Voeg ook de plakjes aardappel toe en hussel alles door elkaar.
  • Vul nu de ovenschotel met de plakjes aardappel en de rest van het mengsel. Schuif in de oven voor 50 minuten. Wanneer de kaas bovenop donker begint te worden kun je de ovenschaal afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat deze nog donkerder wordt. Hou het dus even in de gaten.

Notities

Ik gebruikte hiervoor een ovenschaaltje van 15x25cm